Har I styr på, hvad I skal med vandprøven, når I kommer tilbage? Torkel Gissel Nielsen, der underviser i havmiljø på diplomingeniøruddannelsen Fiskeriteknologi, skal lige sikre, at de studerende ombord på båden har styr på dagens opgave.
Vi er på vej ud i fjorden fra havnen i Sisimiut, der er en vigtig base for det grønlandske uddannelsesmiljø og en aktiv fiskerby, hvor man bl.a. finder Grønlands største rejefabrik. Med på sejlturen er de tre DTU-studerende Alex Ingerslev Rump, Jacob Estrup Vedelsby og Gilbert Nimskov, der går på 3. semester. I dag har de medbragt en vandmåler, som bl.a. måler temperatur, ilt og saltindhold i vandet. Sammen sænker de apparatet ned i havet og tager vandprøver fra overfalden og bunden, mens snakken går om både faglige og sociale emner.
”Det, der fascinerer mig ved havet, er faktisk det vi er i gang med lige nu: At forstå, hvad der foregår i havet og forstå samspillet mellem det fysiske, det kemiske og det biologiske. Det handler om, hvordan saltholdighed, vand og temperatur påvirker hvilke dyr, der lever i havet. Det er vigtigt for mig, at havet har det godt og at den fremtidige generation også kan få noget ud af havet – ja måske endnu mere, end vi kan i dag,” siger Alex Ingerslev Rump.